Nordic Koivun koivunmahla  Pohjois-Karjalan metsistä maailmanvalloitukseen

Syvällä Itä-Suomen metsien keskellä, asiat ovat toisin. Kuvankaunis maisema pysäyttää hengityksen, ilmassa voi tuntea villin luonnon ikiaikaisen kosketuksen. Tarunhohtoinen koivumetsä seisoo vuosisatojen aikaisella paikallaan. Aivan hiljaa, aivan paikoillaan. Syvällä puiden sisuksissa on kuitenkin käynnissä jotain, jonka kuulee vain jos tietää ja kuuntelee tarkasti. Täällä sijaitsee maailman puhtaimman koivunmahlan, Nordic Koivun koti. Mahla, joka on aitoa ja todellista. Mahla, joka valloittaa koko maailman. 

Koivunmahla – elämän vesi

Elämän puuna tunnettu koivu säteilee luonnon terveyttä, voimaa ja kauneutta. Koivu on pimeydestä heräävän luonnon symboli, joka on aina edustanut hyvyyttä ja puhtautta. Koivusta saatavaa mahlaa on juotu etenkin Pohjoismaissa jo vuosisatojen ajan keväisin poistamaan pitkän, pimeän talven väsymystä ja uupumusta. 

Koivunmahla on puun itsensä valmistama luonnollinen vesi, jota se tuottaa sisuksissaan koko vuoden ajan. Kesällä puu hyödyntää auringon säteilyn energian ja muuttaa yhteyttämisen kautta hiilidioksidin sokeriksi ja hapeksi. Syksyn aikana se säilöö kaiken kesän aikana keräämänsä sokerin juuriinsa, pudottaa lehtensä ja lepää talven yli. 

Keväällä ilman lämmetessä, koivu herää ja alkaa imeä maaperästä vettä. Se sekoittaa veden juuriinsa keräämänsä sokerin kanssa ja alkaa viemään elinvoimaista mahlaa kohti oksistoa. Mahla virtaa koivussa vain noin kolmen viikon ajan, siihen asti kun silmut ilmestyvät. Kun lehdet ovat puhjenneet täyteen kukoistukseensa, puu on jälleen valmis aloittamaan energian keräyksen kesän auringon helliessä sen lehtiä.
 

Puhdas, jäljitettävä ja maailman laadukkain koivunmahla

Vaikka koivunmahla on ainutlaatuista, se ei silti tuotteena ole harvinainen. Koivunmahlasta valmistettuja juomia sekä kosmetiikkatuotteita alkaa olla tarjolla useimmilla markkinoilla. Pieniä ja suurempia koivunmahlan tuottajia löytyy pohjoismaiden lisäksi muun muassa Kanadasta, Itä-Euroopasta sekä Isosta-Britanniasta. Laadukkaan, lisäaineettoman ja teollisessa mittakaavassa valmistetun koivunmahlan tuottajia ei kuitenkaan ole kuin yksi, Nordic Koivu. 

Nordic Koivu on maailman johtava koivunmahlan tuotantoon ja teolliseen hyödyntämiseen keskittyvä yritys. Tohmajärvellä sijaitseva tuotantolaitos valmistaa vuosittain miljoonia litroja koivunmahlaa, josta yli 98 % menee vientiin pääasiassa Keski-Eurooppaan ja Aasiaan.  Kysyntä kasvaa vuosittain, kun juomateollisuuden ja yksittäisten kuluttajien lisäksi yritys tuottaa mahlaa myös kosmetiikkateollisuuden kasvaviin tarpeisiin. 

Prosessien eteen on tehty paljon työtä ja tutkimusta. Kovan työn tuloksena on Nordic Koivun kehittämä, InnoSuomi-palkittu keräys- ja tuotantoprosessi, joka mahdollistaa mahlan pitkäikäisyyden ja ympärivuotisen myynnin ilman lisä- tai säilöntäaineita.

Muista teollisista valmistajista poiketen, Nordic Koivu pystyy myös osoittamaan mistä noin 200 kilometrin säteellä olevasta koivikosta sen mahla on kerätty. Nordic Koivu ei myöskään pakasta mahlaansa, joka varmistaa sen, että laatu pysyy optimaalisena ja ravintoaineet koskemattomina. Pakastamaton koivunmahla on myös helpompi ottaa käyttöön teollisessa mittakaavassa. 

Pohjois-Karjalan koivikosta maailmalle

Suomen puhdas maaperä ja Nordic Koivun huippuunsa hiottu tuotantoprosessi varmistavat sen, että Pohjois-Karjalan koivuista kerätty mahla pysyy laadukkaana aina ensimmäisestä valutetusta tipasta suuriin juoma- tai kosmetiikkateollisuudelle toimitettaviin säiliöhin tai ruokakauppaan toimitettaviin tetrapakkauksiin saakka. 

Kunnianhimo, rohkeus ja sinnikkyys ajavat Nordic Koivua jatkuvasti eteenpäin. Vaikka koivunmahlaa ollaan onnistuttu tuottamaan ja hyödyntämään teollisesti, kunnioitus ja kunnia sen ainutlaatuisuudesta kuuluu kuitenkin ikiaikaiselle kesyttämättömälle luonnolle. Niille koivikon koivuille, jotka työstävät sisuksissaan vuodesta toiseen puhdasta, luonnon omaa keksintöä, elämän vettä. 

 

Maailma odottaa, Nordic Koivu on valmis. Oletteko te?