Wellness Drink trends

Hyvinvointijuomien trendit 2021  – Nyt juodaan luonnonmukaisesti!

Terveys, hyvinvointi ja luonnollisuus ovat tämän vuoden megatrendejä, jotka näkyvät myös kauppojen juomahyllyillä. Lue blogista, millaisia hyvinvointijuomien trendejä kuluttajat nyt seuraavat.


Erilaisten hyvinvointijuomien kysyntä on kasvanut kohisten. Kuluttajat ovat jatkuvasti terveystietoisempia ja haluavat tehdä parempia, hyvinvointia vaalivia valintoja. Juomateollisuus on huomioinut kuluttajien toiveet laajentamalla hyvinvointi- ja terveysjuomien valikoimaa. Limonadit ja muut sokeripitoiset, lisäaineilla maustetut virvoitusjuomat ovat saaneet tehdä tilaa kookosvedelle, vitamiinivesille, kombuchalle sekä luonnon omalle supertuotteelle, koivunmahlajuomalle. 

Terveys ja hyvinvointi edellä

Kuluttajien odotukset hyvinvointijuomille ovat korkealla: jano halutaan sammuttaa juomalla, joka ravitsee kehoa luonnonmukaisilla vitamiineilla ja hivenaineilla, makunautinnosta tinkimättä. Terveystietoiset kuluttajat haluavat välttää liiallista energiansaantia, ja suosivat juomavalinnoillaan vähäsokerisia ja kalorittomia vaihtoehtoja. Pullojen ja tölkkien etiketeistä tarkistetaan sokerin lisäksi myös muiden terveydelle haitallisten aineiden määrä. Kauppaan jää yhä useammin sellaiset juomat, jotka sisältävät E-koodeja, keinotekoisia makeutusaineita tai alkoholia.

Koivunmahla, kookosvesi vai kenties vitamiinivesi? 

Yksi kuluttajien toiveisiin vastaava hyvinvointijuoma on koivunmahla, täysin kaloriton puuvesi, joka sisältää vain luonnon omia sokereita. Esimerkiksi kookosveteen verrattuna, koivunmahlassa on neljä kertaa vähemmän sokeria ja mahla nesteyttää kookosveden tavoin kehoa tehokkaasti. Koivunmahla on myös täysin luonnon oma keksintö, mikä tekee siitä automaattisesti lisäaineettoman juoman. Toisin kuin keinotekoisesti sokerilla ja vitamiineilla höystetyt vitamiinivedet, koivunmahla ravitsee kehoa täysin luonnollisesti. 

Juomateollisuuden trendeissä näkyvät ympäristöarvot 

Kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia juomien raaka-aineista ja niiden alkuperästä. Juomateollisuuden odotetaan käyttävän korkealaatuisia raaka-aineita, jotka on kerätty luontoa kunnioittaen. Kuluttajat suosivat yhä enemmän juomia, joiden tuotantoprosessit ovat ympäristöarvojen mukaisia. Kasviperäiset juomat, kuten soija- ja kauramaidot, ovat vallanneet markkinaa maitotuotteilta samalla, kun tietoisuus kasvipohjaisten juomien ympäristöystävällisyydestä on lisääntynyt.   

Nordic Koivu huomioi kuluttajien vaatimukset

Nordic Koivun koivunmahla kerätään Suomen puhtaassa maaperässä ja pohjavesissä kasvaneista koivuista, minkä vuoksi mahla on ainutlaatuisen puhdasta. Mahlan keruu ja valmistus poikkeaa esimerkiksi kookosveden valmistuksessa siinä, että keruumenetelmä ei vahingoita puustoa. Koivunmahla valutetaan puuhun tehdystä pienestä aukosta keräysjärjestelmän avulla. Koivikkoa ei siis tarvitse kaataa tai muuten vahingoittaa mahlaa kerätessä. 

Olemme myös vuosikausien ajan hioneet tuotantoprosessiamme niin, että mahla saadaan pakattua ja säilymään sellaisenaan ilman säilöntäaineita. Koivunmahla juomaperheemme saa myös lähitulevaisuudessa lisäyksen kun kasvatamme perinteisen mahlan vivahteita lisäämällä mahlaan mm. suomalaisia marjoja, antioksidantteja ja palautumista edistäviä hivenaineita. Kehitteillä on esimerkiksi täysin luomu sporttijuoma! Uudet tuotteemme julkaistaan keväällä 2021, pysy siis kuulolla! 

Top 5 hyvinvointijuomatrendit vuonna 2021 

1. Vähäsokeriset juomat 

Kuluttajat karttavat liiallista sokerin saantia ja keinotekoisia makeutusaineita, minkä vuoksi vähäsokeriset ja etenkin vain luonnon omia sokereita sisältävät juomat ovat kuluttajien suosiossa. 

2. Uudet makukokemukset

Kuluttajat kaipaavat vaihtelua vanhojen lempijuomiensa rinnalle. Juomatuottajat ovat vastanneet kuluttajien vaihtoehtojen kaipuuseen luomalla juomaperheitä, jonka jäsenet tuovat uusia makuja ja eri vivahteita tuttuihin suosikkivesiin.

3. Puhtaat ja luonnonmukaiset ainesosat 

Nordic Koivu on käyttänyt paljon aikaa tuotantoprosessien hiomiseen, millä taataan, että koivunmahla säilyy laadukaana ja ehdottoman puhtaana ainasta koivusta kuluttajalle saakka. 

4. Kasvipohjaiset juomat

Kasviperäisiä tuotteiden osuus kuluttajien ruokatottumuksissa on jatkuvassa kasvussa. Kasvipohjaiset juomat ovat ympäristöystävällinen valinta, ja ne ovat mainio lisä terveelliseen ruokavalioon.

5. Ympäristöä kunnioittavat tuotantoprosessit

Hyvinvointijuomateollisuus tukee tuotteillaan kuluttajien hyvinvointia. Tämän lisäksi    on tärkeää, että juomateollisuus suojelee parhaansa mukaan myös ympäristön hyvinvointia.