Miljoonat litrat valmiina lähtöön! - Nordic Koivu odottaa toiveikkaana maailman avautumista

Pohjois-Karjalan kansainvälisesti menestyneimpiin yrityksiin kuuluva Nordic Koivu on poikkeusvuonna tehnyt valtavasti panostuksia tuotekehitykseen ja keskittynyt kasvattamaan myös kotimaan markkinaa. Nordic Koivun toinen perustaja, varatoimitusjohtaja Susanna Maaranen katsoo toiveikkaana tulevaan ja ennustaa yritykselle voimakasta kasvua sekä yritys -,  että kuluttajamyynnin osalta. 

 

Poikkeusvuosi supisti ensimmäistä kertaa yrityksen historiassa vastaanotettavan mahlan määrää

 

Metsän koivikot eivät maailmanlaajuisista pandemioista hätkähdä, vaan jatkavat vuosituhansia jatkunutta mahlan valmistusta aivan kuten ennenkin. Mahlaa keräävien ja siitä liiketoimintaa tekevien ihmisten elämää pandemia on kuitenkin häirinnyt.

Nordic Koivun varatoimitusjohtaja Susanna Luostarinen kertoo, että mennyt mahlan keruukausi sujui poikkeuksellisena vuonna kuten aikaisempinakin vuosina, eli kovista kevät pakkasista huolimatta oikein hyvin. Poikkeuksen kuluneeseen kauteen toi se, että ensimmäistä kertaa yrityksen historiassa mahlan vastaanottoa jouduttiin Covid-pandemiasta johtuen supistamaan:

“ Covid on vaikuttanut paljon markkinoiden kysyntään. Etenkin isot teolliset toimijat ovat olleet erittäin varovaisia omissa tulevaisuuden arvioinneissaan. Normaalisti meillä on ollut jo tammikuussa runsaasti etukäteistilauksia keväällä kerättäviin mahlaeriin, tänä vuonna ei laisinkaan. Kysynnän laskun vuoksi, jouduimme tänä kautena rajoittamaan vastaanotettavan mahlan määrää. Olemme keskustelleet asiasta henkilökohtaisesti jokaisen metsänomistajan kanssa. Ymmärrämme kaikki, että nyt on ylimenokausi ja, että ensi vuonna mahlan keruuta tullaan tekemään entistä isommin.”  Luostarinen kertoo. 

Täysin uusi kuluttajatuoteperhe kotimaan markkinoille

 

Pandemia ei ole heikentänyt kunnianhimoisen yrityksen tahtoa panostaa liiketoimintaan. Yrityksen johto päätti käyttää hetkellisen kysynnän hiljentymisen hyväkseen ja satsasi resursseja erityisesti tuotekehitykseen, markkinointiin ja kotimaan markkinan haltuunottoon. 

“Lähdimme tekemään valtavasti panostuksia kehitykseen ja käytettiin hiljainen aika hyödyksi. Kotimaan markkinaan emme ole esimerkiksi aikaisemmin panostaneet, koska kaikki mahla on mennyt vientiin ulkomaille.” Susanna Luostarinen avaa poikkeusvuoden panostusten taustoja. 

Poikkeuksellisen kauden tärkein kehitysprojekti liittyy kotimaan markkinoille loppukesän 2021 aikana lanseerattavan kuluttajatuoteperheeseen. Nordic Koivun Susanna Luostarinen ei malta olla hehkuttamatta vielä salassa pidettävän tuoteperheen taustoja:

“Halusimme kehittää juoma- ja kosmetiikkateollisuuteen raaka-aineena menevän puhtaan mahlan rinnalle kuluttajille sopivan tuoteperheen, joka on hinnaltaan kuluttajaystävällinen ja sopii vähittäiskauppajakeluun isossa mittakaavassa. Tuotekehityksen lähtökohtana oli suunnitella erilaisiin tarkoituksiin ja tilanteisiin sopivia mahlajuomia. Lopputuloksena on täysin luonnonmukainen mahlajuomaperhe, jonka suomalaisesta metsästä inspiraation saaneet maut jääköön vielä toistaiseksi salaisuudeksi. “ 

Suuntana voimakas kansainvälinen ja kotimainen kasvu

 

Jännittävä tuotekehitysprojekti kotimaan markkinoille ja Covid pandemian hiipuminen herättävät varatoimitusjohtaja Luostarisen toiveikkuuden tulevaa kautta kohtaan. 

“Uskon voimakkaaseen kasvuun! Ensimmäisenä edellytyksenä kasvulle on tottakai Covid pandemian selättäminen niin, että markkinat tai kaupanteko eivät häiriintyisi. Olemme jo nyt nähneet, että kysyntä alkaa elpymään. Kuluttajatuotteidemme ja juomateollisuuden asiakkaamme nostavat tilausmääriään jo Euroopassa ja muuallakin alkaa näkyä yleisesti positiivista virettä. Tämä pandemiavaihe ja sen seuraukset menevät ohi ja sitten olemme täydessä, ja satsauksiemme vuoksi entistä paremmassa valmiudessa kun maailma taas avautuu ”

Miljoonat litrat koivunmahlaa kulkevat vuosittain Suomesta maailmalle etenkin juoma- ja kosmetiikkateollisuuden kasvaviin tarpeisiin! Tiedätkö mistä Nordic Koivun pohjoiskarjalaisessa koivunmahlassa on  kyse? Lue lisää blogeissamme osoitteessa https://nordickoivu.fi/ajankohtaista/