Uusi osaomistaja nostaa Nordic Koivun toiminnan uudelle tasolle

Yrityksen osake-enemmistö ja toiminta säilyvät Tohmajärvellä

Hongkongilainen Windseeker Development Limited (”Windseeker”) osana Yangshengtang Limited – konsernia (”YST”, yhdessä tytäryhtiöidensä kanssa ”YST Group”), sijoittaa tohmajärveläiseen koivunmahlan tuottaja Nordic Koivuun. Osto tapahtuu Nordic Koivu -konsernin kautta, joka kaupan jälkeen toimii yhtiön emoyhtiönä. Kaupassa Nordic Koivu -konserni ostaa osakkeet nykyisiltä yhtiön vähemmistöomistajilta, jolloin Nordic Koivu muuttuu Nordic Koivu- konsernin täysin omistamaksi tytäryhtiöksi. Järjestelyn tuloksena Windseekeristä tulee Nordic Koivu-konsernin merkittävä vähemmistöosakas. Osake-enemmistö säilyy yhtiön perustajilla Susanna Luostarisella ja Arto Korhosella.

YST on Nordic Koivun pitkäaikainen asiakas, joka käyttää pohjoiskarjalaista koivunmahlaa kosmetiikkatuotteidensa pääraaka-aineena. Osakekaupan avulla uusi osaomistaja pyrkii varmistamaan korkealaatuisen raaka-aineen saannin myös tulevaisuudessa.

”Uusi osaomistaja uskoo laadun merkitykseen ja haluaa varmistaa, että heidän käytössään on jatkossakin maailman parasta ja puhtainta koivunmahlaa”, toteaa Nordic Koivun varatoimitusjohtaja Susanna Luostarinen.

Nordic Koivulle kauppa merkitsee entistä vahvempia resursseja toimintojensa kehittämiseen.

”Uusi osaomistaja nostaa toimintamme aivan uudelle tasolle ja mahdollistaa yhä vahvemman kasvun”, Luostarinen korostaa. ”Kaikki tämä pystytään toteuttamaan jo käytössä olevia vastuullisuusperiaatteita noudattaen, niin että mahla pystytään jäljittämään pohjoiskarjalaisiin metsiin koivikon tarkkuudella.”

”Olemme työskennelleet Nordic Koivun kanssa siitä lähtien kun lanseerasimme ensimmäiset Yoseido- ihonhoitotuotteet, joissa korvasimme veden täysin luonnonmukaisella koivunmahlalla”, sanoo YST:n varatoimitusjohtaja Zhong Jigang. ”Suomen poikkeuksellinen luonto varmistaa sen, että tuotteissamme on mahdollisimman puhdasta koivunmahlaa.”

”Uskomme, että YST:n ja Nordic Koivun vahvat yhteiset tutkimus- ja kehitysresurssit auttavat löytämään koivunmahlasta yhä uusia mahdollisuuksia. Panostamme vahvasti myös kestävään kehitykseen”, Zhong lisää.

Nordic Koivun operatiivinen toiminta ja tuotekehitys jatkuvat yrityksen kotipaikkakunnalla Tohmajärvellä Pohjois-Karjalassa. Osakekaupan vauhdittama liiketoiminnan kasvu tuo työpaikkoja ja uutta hyvinvointia koko Itä-Suomeen.

Windseekerin emoyhtiö YST Group on yksi Kiinan 500 suurimmasta yksityisomistuksessa olevasta yrityksestä ja se on investoinut mm. pullotettuun veteen, terveydenhoitotuotteisiin, ruokaan ja välipalatuotteisiin, biologisiin lääkkeisiin, ihonhoitoon ja kosmetiikkaan, maatalouteen sekä muihin tutkimusalueisiin. Näihin kuuluu mm. Nongfu Spring, joka on yksi johtavista Hong Kongin pörssiin listatuista pullovesi- ja virvokeyhtiöistä (pörssikoodi: 9633). Shanghain pörssiin listattu (pörssikoodi: 603392) Beijing Wantai on puolestaan erikoistunut diagnostiikkaan ja rokotteisiin.

Vuonna 1996 perustettu Nordic Koivu tuottaa laadukasta koivunmahlaa valmiina kuluttajatuotteena sekä aineosaksi juoma- ja kosmetiikkateollisuudelle.

Lisätietoja:
Susanna Luostarinen, varatoimitusjohtaja
Nordic Koivu Oy

Puh. +358 40 523 7348
Email: susanna.luostarinen@nordickoivu.com

Nordic Koivu - Factory